Floor had drukke maar geslaagde marathon dag

Drukke maar geslaagde dag voor Floor

Floor reed 21 januari het NK marathon bij de dames junioren A in Breda. De wedstrijd verliep over 20 ronden met ongeveer 35 meiden aan de start. Omdat het maar 20 rondjes was, “vocht” iedereen voor een goede plek, daardoor was er veel geduw en getrek. Echte ontsnappingen waren er niet, dus het liep uit op een massasprint. Helaas zat Floor niet helemaal goed bij het klinken van de bel. Maar in de laatste bocht en op het laatste rechte stuk heeft ze nog een paar mensen weten in te halen en zodoende toch nog netjes 9de kunnen worden.

Dit was nog niet genoeg voor deze dag, want Floor reed door naar Deventer om daar nog een marathon te rijden, namelijk de finale van de Regio Top (helaas kon ze voorafgaande wedstrijden van deze competitie niet rijden vanwege langebaan wedstrijden). Bij de Regio Top komen de dames uit de regio competities van heel Nederland bij elkaar om de strijd aan te gaan.

Deze wedstrijd werd verreden over 50 ronden. De wedstrijd verliep voor Floor goed. Het was aan het begin een beetje aftasten, maar later kwam ze goed in de wedstrijd. De laatste paar ronden zat ze goed voorin en dus kon ze het laatste rondje een goede sprint neerzetten, waardoor ze als tweede over de streep kwam! Een zeer geslaagde dag met een leuke afsluiting!

Tevens was dit ook leuke en goede afsluiting van het seizoen. Ze zal nu verder gaan met het wielerseizoen. Maar volgend seizoen zal ze zich niet meer bij Schaatsteam Noord-Holland voegen. Floor heeft de beslissing genomen om haar focus te leggen op het marathonschaatsen.

Floor Besteman regiotop marathon Deventer Floor Besteman Regiotop marathon Deventer